projekt leírása események kapcsolat

Nyertes Pályázati aloldala

„Nyírbogdányi helyi kerékpárút építése” elnevezésű

TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00020 kódszámú pályázat

Nyírbogdány község önkormányzata által benyújtott „Nyírbogdányi helyi kerékpárút építése” elnevezésű TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00020 kódszámú pályázata 152,09 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a település közlekedésbiztonsági fejlesztések megvalósítására.


A község sajátossága a település területi megosztottsága. A településtől, mintegy 2 km távolságra fekszik a 800 lakosú Gyártelep. A gyártelepen több ipari létesítmény is található, műanyagipari és kőolajipari vállalkozások. A fejlesztés eredményeként 1950,103 m hosszúságú kétirányú kerékpáros útvonal létesül, amely Nyírbogdány települést és Nyírbogdány-Gyártelep településrészt köti össze. Ezzel megszakítás nélküli, biztonságos kerékpárforgalmi hálózat alakul ki, elősegítve a munkaerő mobilitását, a foglalkoztatás lehetőségeinek hatékonyabb elérését, közvetett módon a település és a megye gazdaságfejlesztését.


A fejlesztés hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az egészségesebb és élhető települési környezet kialakulásához, ezzel a népességmegtartó erő növeléséhez.


A projekt részeként kiemelkedő figyelmet kapnak a kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló tevékenységek is.


A projekt időtartama: 2018. 04. 15 - 2018. 10. 31.


Sajtóközlemény kiküldése a projekt indításakor.  Letöltés: Sajtóközlemény kiküldése a projekt indításakor.  Letöltés: